Hoe word ik rijk

Hoe word ik rijk …? Deze vraag heb ik mijzelf al vele malen gesteld maar heb dit nog steeds niet bereikt. Wanneer ik het  hier zo op opschrijf klinkt het vrij simpel. Je moet meer geld verdienen dan je uitgeeft dan word je vanzelf rijk. Dat is dus heel eenvoudig! Wanneer je elke maand € 4000,- verdiend maar elke maand  voor € 40.000,- aan spullen koopt, dan wordt je nooit rijk. Want spullen zullen uiteindelijk hun waarde verliezen. De kunst is dus dat je niet zo zeer zo probeert zo veel mogelijk geld te verdienen maar juist om zo veel mogelijk geld over te houden (ja hier is echt hogere wiskunde voor nodig)

Nu stel jij jezelf natuurlijk ook de vraag, hoe word ik rijk?

hoe word ik rijk

Zoek werk waar je veel mee verdient

Ja da’s een goeie natuurlijk en gemakkelijker gezegd dan gedaan want een job waar je veel mee verdient wordt niet zo maar aan iedereen gegeven. Wat je wel kan doen is je specialiseren dus zorgen dat jij iets beter kan dan iemand anders. Dat kan op allerlei niveaus dus ook wanneer jij bijvoorbeeld heel goed bent in lassen of in het leggen van vloeren of specialiseer je in de reparatie van iPhones of iPads. Wanneer jij daar echt goed in bent kun je daar een leuk salaris mee verdienen. Op dit moment is er heel veel behoefte aan goede vakmensen.

Werk harder dan anderen

De tweede manier is om harder te werken dan anderen. Neem bijvoorbeeld naast je gewone job nog een bijbaantje. Sta vroeg op en breng kranten rond, werk in het weekend in de kroeg, onderhoud een website of ga bloggen, beun bij als DJ, werk een extra shift in een fabriek, of chat ’s avonds voor geld. Ook kunnen dames ’s avonds erotisch bellen of cammen.… Er zijn tal van mogelijkheden.

Een goed idee of een uitvinding

De derde manier is om een goed idee te hebben of een uitvinding te doen. Wanneer je een goed idee hebt dan kan je daar zelfs heel rijk van worden Da’s natuurlijk makkelijk gezegd maar werkelijk soms kan een idee waarvan jij denkt “dat is niks” echt briljant zijn. Kijk naar Mark Zuckerberg die heeft toch aardig wat geld verdiend met zijn idee.

Het echte werk

Wanneer je al een leuk bedrag op je rekening hebt staan dan kan je beginnen met het echte werk. Kopen en verkopen, ofwel handelen. Dit kunnen bijvoorbeeld aandelen zijn maar ook andere dingen zoals, antiek, wijn, kunst, computers enzovoort.

En er zijn nog ontelbare manieren om veel geld te verdienen. Dus denk eens goed na en denk er over wat jou veel geld zou kunnen opleveren. Onthoud vooral dit: wanneer je meer verdient dan dat je uitgeeft, ben je op weg om rijk te worden.